Om Nettstedet

[Info]

[EN] [NO] Om Språk:

Det fins også en engelsk versjon av dette nettstedet på frosto.net [EN]. Noe av informasjonen her mangler i den engelske versjonen, men det er stort sett ting som er av ingen eller liten verdi for de som ikke kan norsk.

Lenker til sider med innhold på et annet språk er stort sett markert med små flagg [EN] [NO] som en advarsel til de som ikke snakker begge språk flytende.

Hvorfor "frosto"?

Domenenavnet "frosto" er rett og slett en sammenstilling av de 3 første bokstavene i fornavnet mitt og de 3 første bokstavene i etternavnet. Ingen andre mulige assosiasjoner er offisielt anerkjente, men noen var forutsett og kan gjøre navnet lettere å huske.

Nettleser-kompatibilitet:

Alle nettlesere kan brukes med dette nettstedet, siden det er laget for minst mulig degradering av utseende ved manglende finesser i nettleseren. Dessuten fungerer det like bra om javascript er avslått av sikkerhetsgrunner, siden nettstedet ikke inneholder aktivt innhold overhodet på nettleser-siden (bare internt på serveren).

Eldre versjoner av Microsoft Internet Explorer (spesielt MSIE6 og eldre) har problemer med å gjengi mange ting korrekt i henhold til standardene, så for estetiske og ergonomiske grunner anbefales det å bruke mer standard-tro nettlesere som Opera [EN], Firefox eller Chrome [EN] i stedet, eller alternativt oppgradere til versjon 9 eller nyere.

Nettsteds-nyheter og -status:

[At Work]

Juli+August 2012: Oppdatert dette nettstedet med noen mindre forbedringer i design og innhold (tilsvarende den engelske versjonen). Ryddet bort lenker til tomme sider og ble kvitt den teite start/redireksjons-siden

November+Desember 2011: Laget ferdig den engelske versjonen av nettstedet og flyttet den til et eget webhotell på frosto.net [EN]. Endret lenker til de engelske sidene herfra til å peke dit. Se "About This Site" siden [EN] der for detaljer.

Tidligere: Dette nettstedet har lidd av et "snekkerens hus" syndrom i flere år. En tidligere redesign av nettstedet ble stående halvferdig, og det har gått lenge mellom oppdateringene.

Personvern Informasjon:

Ingentig lagres av nettsteds-implementasjonen. Bare en enkel, anonym informasjonskapsel ("cookie") blir lagret på brukerens datamaskin, og den brukes kun til å avgjøre om hun/han har besøkt nettstedet nylig, så hun/han kan hoppe over velkomsten/introduksjonen ved påfølgende besøk.

Web-hotell leverandøren (PRO ISP) lagrer statistikk over besøk til nettstedet, men disse dataene vil ikke regelmessig bli brukt til noe som helst. Jeg kan unntaksvis ta en titt på denne statistikken for å få en ide om mengden av trafikk, hvor i verden den kommer fra og lignende.

Ingen kode for reklame, statistikk-innsamling eller annen kode utenfra fins på dette nettstedet.

Eventuelle endringer vil bli annonsert her, men ingen er ventet i overskuelig framtid.

Teknisk Informasjon:

Markup:
XHTML 1.1
Styling:
For det meste CSS 1 med noen få innslag av CSS 2
Javascript og annen scripting:
ikke brukt
Plugins:
trengs ikke
Informasjonskapsler (Cookies):
Minimal bruk
Grafikkformater:
JPEG og PNG
Multimedia:
Kun lenkede filer
Implementasjon på server-siden:
Hånd-kodet PHP, XHTML og CSS
Utviklingsverktøy:
HTML+CSS redigering: jEdit
Bilderedigering og Tegning: GIMP
Tilgjengelighet for blinde:
Egenskaper som en enkel struktur og alternative tekster på så godt som alle bilder støtter dette, men ingen gjennomgang av gjenstående svakheter i dette henseende er gjort.